Stichting Reddingshonden Sirius
+31 6 3328 2687
Sub Hulp
Start
Terug
Dit was 2018
2018 is een jaar geworden van wisselende successen: hele goede momenten werden afgewisseld met hele zwarte tijden. De maand juni vormde het absolute dieptepunt toen we Libby verloren aan een ongeneeslijke ziekte en Chinook en Ollie uit de inzet wegvielen door verschillende gezondheidsproblemen. Onze inspanningen op het gebied van inzetten waren daardoor tot nul teruggebracht, met één overgebleven inzetbare hond.
Gelukkig is Ollie aan de beterende hand en Chinook kan op haar oude dag nog best een dagdeel werk verrichten, dus kunnen we 2019 ingaan met enkele inzetbare honden.

Beter nieuws is er van het jonge honden front: Evi, Jessy, Yelle en Chica doen het uitstekend in de opleiding en, zoals eerder gemeld, we hebben versterking in onze gelederen met de komst van Silke, de Golden Retriever jongedame. De toekomst is rooskleurig.

We zijn er niet in geslaagd om onze club uit te breiden met nieuwe geleiders. Het blijft een uitdaging om mensen te vinden die in het reddingshondenwerk een (nieuwe) hobby zien. Maar we blijven zoeken naar nieuwe collega’s!
Om het reddingshondenwerk een beetje meer bekendheid te geven hebben we presentaties gegeven bij het Rode Kruis en EHBO, een workshop op de BHV dag en demonstraties bij Wings & Wheels en de Fiets Vierdaagse. Ook werden we in het zonnetje gezet bij de Hondenspeeltuin van Beilen, waar het Reddingshondenwerk De “Dog Of Fame” onderscheiding werd toegekend voor 2018. Helaas hebben we de Workshop “Snuffelen aan het Reddingshondenwerk” moeten afgelasten wegens gebrek aan inschrijvingen.
Alle geleiders hebben in 2018 met goed gevolg cursussen reanimatie (van mens) en honden EHBO gevolgd.

De inspanningen op het gebied van de Samenwerkende Reddingshonden Organisatie (SRO) gaan gestadig verder: in 2018 is er hard gewerkt aan de normering voor inzetbaarheid van de reddingshonden en onderhandelingen met de Politie zijn in volle gang.
Op het gebied van samenwerking hebben we ook met andere clubs van de SRO samen getraind, om zodoende (van) elkaar te leren. Met het Reddingshonden Team Noord-Holland (RHT-NH) hebben we enkele trainingen gehad, waaronder de gezamenlijke sneeuw training in Oostenrijk en ook de Reddingshonden Groep Drenthe (RHGD) en de Reddingshonden Werkgroep Overijssel (RWO) zijn op bezoek geweest voor gezamenlijke (en leerzame) trainingen.