Stichting Reddingshonden Sirius
Bel ons dag & nacht
06 3328 2687
Uit het buitenland:
+31 6 3328 2687
Sub Hulp
Onze Sponsors
Sponsoren
Start
Terug
Voortgang 2019
Het trainingsweekeinde in Luxemburg is alweer achter de rug en heeft het resultaat geleverd waar we al enige tijd op gehoopt hadden: Sirius is terug in de Inzet! Onze Chica, Evi, Jessy en Yelle (in alfabetische volgorde) hebben zich kranig geweerd in de redelijk zware inzet oefeningen van dit weekeinde. We hebben dit beschouwd als een bekroning op de jarenlange training van dit 4-tal en hun geleiders, met als resultaat dus 4 inzetbare koppels! We kunnen weer met een volledig team aan de vlakte inzetten meedoen.

Ons waterwerk gaat in oktober verder: Sportvisserij Oost-Nederland heeft ons geheel belangeloos aangeboden om een locatie van de vissers te gebruiken voor onze training. Aangezien Nederland heel wat oppervlaktewater heeft is deze discipline van het reddingshondenwerk heel belangrijk. Voor de nieuwe honden wordt dit de volgende stap naar een all-round reddingshond!

Tot ons grote verdriet moeten we helaas melden dat onze Chinook nu ook is overleden in de respectabele leeftijd van 12 jaar. Zo hebben Maaike en Hans nu binnen 14 maanden hun derde hond verloren en dat is een hard gelag. Chinook heeft een heel werkzaam leven geleid als reddingshond en daarnaast nog voor een prachtig nest honden gezorgd, waarvan Djinta er één is. Voor de hele groep is haar overlijden een klap en we wensen ook vanaf deze plaats Maaike en Hans sterkte met al deze verliezen.

Op 12 oktober hebben we met de collega’s van de SRO een gezamenlijke oefening gehouden waarvan elders op deze site melding is gemaakt [klik hier]

Hans Groote