Stichting Reddingshonden Sirius
Bel ons dag & nacht
06 3328 2687
Uit het buitenland:
+31 6 3328 2687
Sub Hulp
Onze Sponsors
Sponsoren
Start
Terug
Voortgang 2019
Januari is alweer verdwenen in de geschiedenisboeken en onze trainingen verlopen naar wens. Silke hobbelt lekker naar haar slachtoffer toe en staat haar vrouwtje als ze wordt uitgedaagd met het “links/rechts” verstoppertje spelen bij de vlaktetraining.
De hele “volwassen” roedel stevent af op het niveau van inzetbaarheid en daarbij oefenen we nu stevig met het “bringsel aan de halsband”. Aangezien we hier een mooie basis hebben gelegd in de vorm van jaren oefenen met het bringsel-bij-het-slachtoffer zien we bij alle honden een gedisciplineerd bringsel beeld, dus geen vals verwijzen of voortijdig oppakken van het bringsel. Hoopgevend, en we kunnen nu allerlei verleidingen en variaties in de oefeningen gaan brengen en tevens, heel belangrijk, langdurige oefeningen aanbieden zodat het concentratievermogen ook wordt getraind.
Kortom, we zien ernaar uit om later dit jaar weer voor de volle honderd procent mee te kunnen draaien bij de inzetten van de SRO en de moeilijke periode, die in juni vorig jaar startte, af te sluiten.

Ondertussen zijn we al druk bezig met de voorbereidingen voor “Oostenrijk”, volgende maand. Annet loopt in haar elektrisch verwarmde sokken, Maaike loopt te rillen in een sneeuwjacht van 2 vlokjes per vierkante meter en de mannen doen allemaal heel stoer, tot het erop aankomt wie de sneeuwkettingen er nou echt om moet leggen, natuurlijk. Maar de sneeuw conditie in Oostenrijk is hoopgevend voor onze training. Het zal ons benieuwen!

De toekomst ziet er rooskleurig uit en we houden jullie op de hoogte.

Hans Groote