Stichting Reddingshonden Sirius
Bel ons dag & nacht
06 3328 2687
Uit het buitenland:
+31 6 3328 2687
Sub Hulp
Onze Sponsors
Sponsoren
Start
Terug
Voortgang 2019
Eind april hebben we met onze vrienden van het Reddingshonden Team Noord-Holland (RHT-NH) een gezamenlijke training in Noord-Holland gehouden. Het was de bedoeling om het waterwerk weer eens een goede opfrisser te geven. We, fris was het en (regen-)water was er ook, dus hebben we ons maar geconcentreerd op het vlaktewerk zodat we niet het risico van omslaande bootjes zouden lopen...

De dag voor Koningsdag regende het ook een (lintjes-)drupje op onze club: ondergetekende werd volkomen verrast met de mededeling dat het Zijne Majesteit had behaagd om me te benoemen als Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor mijn aandeel in het Reddingshondenwerk!
Dit initiatief was genomen door mevrouw Lidie Hatzmann, de Voorzitter en drijvende kracht achter de Hondenspeeltuin Midden-Drenthe, gevestigd in Beilen. Persoonlijk zeer vereerd kan ik alleen maar zeggen dat het collectief van Reddingshondenclubs, verenigd in de SRO alle eer te beurt valt: onbaatzuchtige mensen, die dag en nacht bereid zijn om te helpen vermiste personen terug te vinden.

Van de opleiding kan ik melden dat het bringselen van onze jonge garde steeds betere vorm krijgt: er wordt mooi en duidelijk verwezen en het zoeken zelf laat niets te wensen over. Nu concentreren we ons op de specialiteiten, zoals de hoge slachtoffers (bomen) en de slachtoffers, die niet zo erg goed verstopt zijn. Voor sommige honden is dat even wennen.

En zo trainen we verder en misschien krijgen we onze jonge hondjes gauw inzetbaar. 2019? We doen ons best!

Hans Groote