Stichting Reddingshonden Sirius
Bel ons dag & nacht
06 3328 2687
Uit het buitenland:
+31 6 3328 2687
Sub Hulp
Onze Sponsors
Sponsoren
Start
Terug
Uitdagingen 2019
Waarschijnlijk de belangrijkste taak voor ons team in 2019 is de opleiding van onze jonge / “groene” honden. We moeten zo spoedig mogelijk weer een inzetbare groep kunnen vormen, zonder in kwaliteit achteruit te gaan. Voorwaar, geen simpele taak, die heel wat intensieve trainingsdagen zal vergen. Als onderdeel van die intensieve training gaan we ook weer naar Oostenrijk om daar sneeuwtraining te oefenen, in aanloop voor het puinwerk in Nederland. Onze contacten met de BON en sloopbedrijf Eerens zijn bij de puintraining ook van onschatbare waarde.
Waardevol zijn ook de bos percelen die wij tot onze beschikking hebben van Staatsbosbeheer. Ook de diverse camping houders, die ons buiten het kampeerseizoen de terreinen ter beschikking stellen, zijn voor ons van onschatbare waarde: hoe groter de diversiteit van zoekgebieden, des te beter zijn onze honden voorbereid op allerlei verschillende omstandigheden.
De planning voor 2019 ziet er sober uit: trainen en niveau halen met de jonge garde is de hoofdmoot voor het jaar.

Daarnaast blijft de zoektocht naar nieuwe (en geschikte) clubleden ons bezighouden. Het is bijzonder te noemen dat bij onze collega’s in het westen van Nederland hele wachtlijsten bestaan, terwijl wij zitten te springen om mensen. Maar we gaan er weer voor en we gaan er mee door!

Met de inzetten maken we voorlopig pas op de plaats. We zullen zeker onze steun geven aan regionale inzetten, maar de lange-afstand inzet is nu even niet mogelijk, gezien het feit dat we onvoldoende gekwalificeerde honden hebben. Onze collega’s in het noorden van Nederland kunnen echter altijd een beroep op ons doen en we geven daarbij alle ondersteuning die we ter beschikking hebben.

Desgevraagd zullen we ook beschikbaar blijven voor presentaties en workshops over het reddingshondenwerk. Bekendheid met het onderwerp is nog steeds onder de maat en we zien het mede onze taak om die situatie waar mogelijk te verbeteren.
Planning 2019
Plan 2019
Voortgang 2019
Voortgang 2019