Registratie van honden

Vanaf 1 november 2021 zijn de regels voor registratie van honden aangescherpt. Dit heeft consequenties voor fokkers en importeurs van honden die in het buitenland gefokt zijn.

Het was voor die datum volgens de wet al verboden om een hond zonder chip en registratie te kopen. Na 1 november 2021 moet u er ook op letten dat de hond een paspoort heeft. U weet zo meer van de geschiedenis van het dier. U kunt dan bijvoorbeeld controleren wie de moeder is en of de hond zijn inentingen heeft gehad. Verkopers die honden verkopen zonder paspoort, chip en registratie houden zich niet aan de wet. Zij willen waarschijnlijk onzichtbaar blijven voor de overheid. Vraag u dan af of deze persoon het beste met de hond voor heeft.

Het is belangrijk te weten dat fokkers en importeurs van honden een Uniek BedrijfsNummer (UBN) moeten hebben om het nest / de geïmporteerde hond te kunnen registreren. Vraag voor verdere bijzonderheden de dierenarts of bezoek de website van het Landelijke Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG).

Ten overvloede geven we ook hierbij de door het LICG samengestelde puppy checklist die u kunt gebruiken als u van plan bent een pup aan te schaffen. Gewoon, om te helpen een goeie kameraad te vinden en geen geldverslindend, altijd teleurstellend rampproject…