Inzet Emmen, juli 2017

Op 21 juli werd Sirius door de RHGD gebeld met het verzoek om te assisteren bij het zoeken in Emmen naar een vermiste vrouw van 60 jaar. De vrouw werd sinds 2 dagen vermist vanuit haar woonplaats Rotterdam, maar haar telefoon was gepeild in de Emmerdennen, een groot bos in Emmen.

Tezamen met de RHGD en Oger Zoekhonden is er gezocht tot omstreeks 1 uur in de ochtend van 22 juli toen de Politie besloot de zoekactie te beëindigen. Indien de Politie meer informatie krijgt en er een nieuwe zoekactie zou komen zijn wij ook daarvoor beschikbaar.

Reddingshondengroep Drenthe (RHGD) was aanwezig met vier personen en twee honden, Sirius met vijf personen en drie honden en Oger eveneens met vijf personen en drie honden.

Onze dank gaat uit naar de Inzetleiding van de RHGD om deze zoekactie direct op te schalen gezien de uitgestrektheid van het zoekgebied en bij dit opschalen onder anderen Sirius te betrekken.

Nagekomen bericht (augustus 2017): Bij navraag bij de Politie werd bekend dat de vrouw weer in haar woonplaats was teruggekeerd.