Inzet Scheveningen, 2-3 oktober 2015

Grootschalige spoedinzet van de Samenwerkende Reddingshonden Organisatie (SRO) naar een vermiste vrouw (82) in Scheveningen]

Op verzoek van de Politie Eenheid Den Haag hebben de koppels van de SRO in Scheveningen gedurende de nacht van 2 op 3 oktober gezocht naar een vermiste vrouw van 82 jaar.

De vrouw is woonachtig in een verzorgingstehuis in Scheveningen. De bejaarde vrouw, die lijdt aan dementie, werd sinds donderdag 1 oktober om 21:00 uur vermist. Ze ontsnapte die donderdagavond even aan de aandacht van het verzorgend personeel en was sindsdien niet meer gezien. Ze werd gerapporteerd als slecht ter been en was zonder haar rollator vertrokken. Haar kleding-signalement was bekend.

De intensieve zoekactie van de Politie had tot dan toe helaas niets opgeleverd en ook de zoekactie van de SRO had niet het gewenste resultaat.

De SRO heeft naast de reddingshonden ook mantrailhonden ingezet. Tevens is er gezocht door een mobiel team man-trackers. In totaal zijn er 28 honden en 37 personen bij de zoekactie betrokken geweest, waarvan 2 honden en geleiders van Sirius.

Op 18 oktober bereikte ons het trieste bericht dat de vrouw levenloos was gevonden. De gehele SRO wenst de achterblijvers veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.