We wish you…

Kortere dagen, kerstbomen, soms een beetje guur buiten, kerstliedjes, oliebollen, gezelligheid bij de verwarming, familie, gezin, vrienden…

Het kan niet missen: de tweede helft van december is aangebroken met alle feestelijkheid die daarbij hoort. En natuurlijk wensen wij iedereen die dit leest een hele fijne kerst toe en een veilige jaarwisseling!

Denk in deze dagen ook aan die mensen, die de gezelligheid een beetje missen. Een telefoontje, een bezoekje, ach, het hoeft niet veel te zijn.

En denk ook aan de huisdieren. Vuurwerk is hartstikke leuk, maar beperk het tot de oudejaarsnacht. De eigenaren van de huisdieren houden daar rekening mee, maar kunnen er weinig tegen doen als ze de hond uitlaten op een willekeurige dag of avond en plotseling knalt er iets.

Heel vervelend voor die dieren die daar een trauma bij oplopen, maar voor de dieren die een taak in de samenleving hebben kan het funest zijn: de hulphond is er één van. En onze reddingshonden vallen onder die categorie. Jaren van training kunnen in één klap (letterlijk) teniet gedaan worden.

Het is zo eenvoudig: bewaar het vuurwerk tot oudejaarsnacht en geniet er dan allemaal van. Met dank van ons en onze honden!

We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year!

2 gedachten aan “We wish you…”

Reacties zijn gesloten.