Zwaar weer voor Sirius

Zoals onze trouwe Facebook volgers al hebben kunnen lezen hebben we in de maand juni een paar geduchte klappen gehad. Allereerst is geheel onverwacht aan het begin van die maand onze Libby overleden aan milt kanker. De overige Flatcoats (moeder Chinook en zus Djinta) zijn vervolgens onderzocht en het bleek noodzakelijk om ook bij Chinook de milt te verwijderen. Gelukkig bleek Djinta vrij te zijn van deze afschuwelijke ziekte.

Of dat nog niet genoeg was werd Ollie vervolgens getroffen door een nek-hernia, dat hem voor langere tijd op non-actief zal houden.

Met het verlies van Libby, het pensioen van Chinook en Ollie’s verplichte rust zijn we dus drie van onze inzetbare honden in één maand kwijt. Voor onze kleine groep betekent dat een verlies van 75%. Alleen Djinta is nu als inzetbare hond beschikbaar. Als persoonlijke noot is het voor Hans en Maaike natuurlijk heel zwaar om in de tijdspanne van 1 maand maar liefst (alle-)drie honden uit de running te zien, waarvan één zelfs (te jong) overleden…

Het hoeft geen betoog dat we onze uiterste best doen om onze jonge garde (Jessy, Evi, Yelle en Chica) zo spoedig mogelijk inzetbaar te krijgen, maar alles vergt tijd en we zullen nooit beknibbelen op kwaliteit teneinde toch maar zo gauw mogelijk op inzet te gaan.

Blijft voorlopig weinig anders over voor ons dan als liaison te fungeren bij inzetten en te trainen, te trainen en daarna verder te trainen.